تأثیر گرده گل و مواد پروتئینی در رژیم غذایی


 

گرده گل منبع مهم پروتئین، چربی، مواد معدنی و ویتامین ها ریا زنبورعسل می باشد از مواد پروتئینی گرده گل بیشتر جهت تامین عناصر ساختمانی ، ماهیچه ها، غدد و سایر بافت ها استفاده می کنند.
به طور متوسط یک کلنی معمولی در سال حدود ۵۶ کیلو گرم گرده گل جمع آوری می کند. در موقع پرورش نوزادان زنبورعسل بیشتری مقدار دانه گرده مصرف می شود.

اثر کمبود گرده در روی افراد کلنی:
* نرها معمولا از کندو خارج می شوند و آنهائی که باقی می مانند اسپرم کافی دارند.
* هر ملکه ای که به وجو آید از رشد طبیعی برخوردار نبوده و جانشین می شود.
* اگر گرده ذخیره شده در کندو نباشد مقدار پروتئین موجود در بدن زنبور در پائیز کم می شود، چنین زنبورهایی پیله را جویده، غذای خشک شده لاروها و مواد دفعی را لیسیده و ضمن پاره کردن بدن زنبورهای مرده از محویات بدن آنها استفاده می کنند.

نحوه خوراندن گرده گل به زنبوران عسل:
گرده گل را می توان به روش های ختلفی در اختیار زنبورعسل قرار داد.
* قرار دادن قاب های حاوی گرده گل درکندوئی که به گرده نیاز دارد. در چنین حالتی گرده باید نزدیک به محل پرورش لاروهای زنبورعسل باشد.
* ریختن گرده در بشقاب ها کم عمق و قرار دادن در بالای قاب ها و یا در روی پوشش داخلی کندو    
* گرده را در آب و یا محلول آب قند ریخته و در بالای قاب ها و یا در روی پوشش داخلی کندو قرار داده
* گرده را با مواد غذایی دیگری مخلوط و به روش های بالا در اختیار زنبور قرار می دهند.